Therapeut

Diploma’s tot kindercounselor en kinder- en jeugdtherapeut (post-HBO) behaalde ik (Annette Wolters) bij BGL & Partners, instituut voor ontwikkeling van mens en organisatie. Hierna startte ik met Metanet Kinder- en jeugdtherapie. Sindsdien volg ik jaarlijks gerichte workshops, trainingen en opleidingen, zoals de verplichte sociaal emotionele en medische basiskennis. Blijvend verdiep ik mij ook door te lezen, intervisie en supervisie. Ik werk samen met collega therapeuten en verwijs door indien nodig.
Eerder voltooide ik een voorloper van de HBO-opleiding SPH (Sociaal Pedagogische Hulpverlening) en deed een keuzevak communicatie aan de Universiteit van Utrecht bij de studie Engelse taal- en letterkunde.

 

Vanuit mijn jarenlange ervaring als communicatieadviseur en mijn betrokkenheid bij kinderen en jongeren, kan ik mij goed inleven in hun communicatiemogelijkheden en belevingswereld.
Hoe kijk ik naar een kind? Zoals geen enkel blad aan een boom hetzelfde is, zo is ook geen enkel kind hetzelfde.
Ieder kind is uniek, met eigen kwaliteiten. Als er iets niet lekker loopt, is het lang niet altijd nodig om een kind een etiket te geven. Ik kijk het liefst onbevooroordeeld, met aandacht voor de sterke kanten van een kind. Daar leggen we de nadruk op in de therapie. Zo kun je de kwaliteiten en de kracht van het kind versterken. Waardoor kind én ouders zich lekkerder voelen. Samenwerken met kinderen én ouders vind ik geweldig om te doen.