Werkwijze

KINDEREN

In een vrijblijvend, oriënterend telefoongesprek vertel je over je vraag met betrekking tot hulp. Je krijgt  informatie over de werkwijze van Metanet en we bekijken samen  of je hier aan het goede adres bent. Als je door wil, ontvang je een intake formulier en maken we een afspraak voor een intake gesprek. Hierna wordt een overeenkomst getekend en kan de therapie starten.

Gemiddeld één keer in de week of één keer in de twee weken komt je kind in de praktijk om (afhankelijk van leeftijd en interesses) te spelen, te praten, te tekenen, te knutselen en oefeningen te doen. De ouder die het jonge kind brengt, gaat in de tussentijd weg om het kind na een uur weer op te halen. De eerste keer gaat de ouder die het kind brengt, vaak nog even mee naar de praktijkruimte. We nemen de tijd om te wennen en elkaar te leren kennen. Dan gaan we professioneel en praktisch aan de slag. Het kind leert om met een probleem om te gaan zodat de klachten voor zichzelf en de omgeving afnemen en vaak ook helemaal verdwijnen. Als de ouders daar prijs op stellen, kan een bezoek aan de school gebracht worden. Juf of meester krijgen dan ook handvatten voor de begeleiding van het kind.

Na ongeveer vijf sessies is er een evaluatiegesprek waar de observatie en voorstellen voor eventuele vervolgbehandeling besproken worden. Aan het einde van de sessies bespreken wij in een eindevaluatie de vooruitgang en krijg je tips voor de voortgang.

JONGEREN

Jongeren vanaf 13 jaar krijgen als ze willen een eigen intakeformulier om in te vullen. Meestal komen de ouders en de jongere dan samen voor een intakegesprek. We tekenen met z’n allen een behandelingsovereenkomst. Voor jongeren tot 16 jaar is het verplicht dat ouders meetekenen voor de therapie.
Jongeren ouder dan 16 jaar kunnen zichzelf aanmelden.