Luisteren naar ouders

Zelf als ouder aan de slag. Vertel over lastig gedrag van je kind en kijk hoe je zelf aan de oplossing kunt werken.

Als ouder voed je je kind op, dat lijkt een vanzelfsprekendheid. Maar soms is dat moeilijk, als je kind je ‘triggert’ en opvoeden niet vanzelf gaat. Ouders hebben soms al van alles geprobeerd: belonen, straffen, boos worden, grenzen stellen, overleggen. Als niets lijkt te helpen, zit je als ouder met de handen in het haar. Natuurlijk wil je kind dit eigenlijk ook allemaal niet. Metanet biedt ook een andere aanpak die snel en effectief kan werken.

Kun je je voorstellen dat je kind jou als ouder, onbewust, iets wil laten zien door middel van zijn of haar gedrag? Jou als het ware een spiegel voor houdt? Durf je te kijken in de spiegel die je kind je voorhoudt? Ik luister zonder te oordelen naar jouw verhaal en geef je in slechts enkele bijeenkomsten verrassende handvatten om het gedrag van je kind te veranderen. Ik luister naar observaties van jou als ouder over het gedrag, spel of ontwikkeling van je kind. Het kind hoeft zelf niet aanwezig te zijn.

Deze methode heeft een snelle en meervoudige werking. Je kunt als volwassene zelf aan de slag, dat hoeft een kind niet voor je te doen. Je kunt je kind hierdoor ontlasten en jezelf ook. Het werkt positief door zodat ook je gezin er voordeel van kan hebben.

Wil je meer weten over deze ouderconsulten? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op.